john

biografie

John Denies is een erg veelzijdige zanger die geen enkele muziekstijl uit de weg gaat en is al vanaf zeer jonge leeftijd met muziek bezig. Hij staat bekend om zijn warme stemgeluid en zeer groot stembereik waardoor hij elke muziekstijl aan kan, denk dan bijv. aan Rock/Jazz/Soul/Danceclassics enz….en niet te vergeten Nederlandstalig.

Hij volgt al op jonge leeftijd pianolessen aan het huis voor de Schone Kunsten om later zelf songs te kunnen componeren. Daarnaast bespeelt hij ook zijn favoriete instrument de “Harmonica” zowel Chromatisch als Diatonisch. Zijn grote helden zijn dan ook Toots Thielemans en Stevie Wonder. Hij wordt dan ook regelmatig gevraagd om songs met de harmonica in te spelen voor andere artiesten. Tevens volgt hij jaren zanglessen bij o.a. Jacqueline Blessing en Ellen Eeftink ( bekend van Idols en Babette Labeij Music Academy ) om zijn stem te scholen.

Vanaf zijn 19e worden de eerste songs gecomponeerd, daarna gaat het vrij snel, hij speelt veel in coverbands en treedt vaak op als sessiemuzikant op jamsessions.Vanaf zijn 30e treedt hij toe tot de band “Teazers” en wordt de single ”Believe” gelanceerd die het goed doet maar een echte doorbraak blijft helaas uit. Het wordt dan even rustig om hem heen en neemt hij de tijd om alleen nummers te schrijven. In 2010 schrijft hij het nummer “Roze Zonnebril” die het tevens goed doet.

Maar in 2012 neemt zijn muzikale loopbaan een grote wending doordat hij gaat samenwerken met “George Konings” van Soundvision Studios te Arnhem. Er wordt gewerkt aan 2 singles namelijk “Het vuur in mij” en “Meer dan een ander”. De single ( Het vuur in mij ) komt in Januari 2013 uit. Naast optredens in heel Nederland verzorgt hij ook regelmatig optredens in het buitenland (o.a. de Nederlandse Antillen en Spanje en Italië).

Tijdens de olympische spelen van 2012 schopten ze het met hun single ”Doe de Anky “ ( geschreven voor Anky van Grunsven ) tot internationale bekendheid en stonden ze in elke Courant en waren ze te gast in o.a. “Hart van Nederland”. En waren ze een grote hit op You Tube ( 50.000 views ) Zoals je kunt lezen is John Denies een erg veelzijdige zanger met veel ervaring en staat dan ook garant voor een avond top entertainment en is inzetbaar op elk soort feest van zeer intiem tot zeer groot.
In 2014 werd er een samenwerking aangegaan met oud voetballer “Andy van der Meyde”, John Denies schreef het nr. “Wij zijn de kampioenen” en dit nr. werd een echte WK kraker, er werd opgetreden in “Life for You” van Carlo en Irene en zij stonden in TROS Muziekfeest op het plein en er werd door het hele land opgetreden.
Na deze muzikale uitstapjes is het nu tijd voor het meer serieuzere werk en gaat hij steeds meer samenwerken met George Konings en rapper Olivier Ponzi. In oktober 2016 zal de protestsong “Tegendraad” uitkomen dit is de eerste van een reeks platen waarbij een nieuwe weg wordt ingeslagen. Deze eerste plaat zal veel pijnpunten blootleggen hoe het op dit moment gaat in Nederland. Er zal worden samengewerkt met een aantal grote partijen. Nog even geduld dus!!

Mijn dank gaat ook in het bijzonder uit naar Willie Kers die al deze prachtige foto’s heeft gemaakt van Glamourkidz fotografie, zij is 1 van de besten in haar vak. Tevens wil ik George Konings bedanken van Soundvision Studios waar ik mijn 1e single heb opgenomen, deze studio beschikt over de allerbeste opname apparatuur en dat in combinatie met George Konings zorgt voor een top productie.